Teatrul Viselor. Visare Activa cu Ana Maria Stefanescu.
Trimite mai departe

Categorie
Cursuri psihologie

Oras
Timisoara

Tip curs
in clasa

Pagina cursului

Descriere curs
-->
- workshop experiential -


”… si visul este teatrul in care visatorul este in acelasi timp scena, actor, prompter, director de scena, autor, audienta si critic.” – Carl Gustav Jung

”Dream theatre” este una din practicile centrale din Active Dreaming – poate metoda care vine cu cea mai mare putere transformatoare si revelatoare in ceea ce priveste felul in care se poate lucra cu visele. Este stiut din vremuri stravechi ca arta teatrului este cathartica prin excelenta si deci profund vindecatoare. Poate asta este si unul dintre motivele pentru care multe din teatrele Greciei antice erau adesea construite langa templele de visare si vindecare ale lui Asclepios.

Cand punem in scena un vis, il insufletim, ii dam viata: dramatizam visul si mesajul lui. Visul viu vine cu daruri de o valoare imensa, personajele vorbesc si se misca, visatorul devine observator si actor. Energie, vitalitate, incredere, puterea de a alege, constientizare – toate devin disponibile, toate vin ”la incorporare”, cum se spune, din spatiul visului in realitatea 3D.

Invatand sa punem in scena un vis, invatam sa punem in scena propria viata. Mai mult decat atat, a ”juca” un vis in acest fel poate servi la a onora si a constela aliatii, puterile ce ne apar in vise – iar teatrul devine, in acest fel, un ritual sacru. Visatorul devine Creator – si este incurajat sa raspunda in mod adecvat la ceea ce apare: visul-asa-cum-este-el se poate transforma in viata-asa-cum-este-ea.

Exista energie creativa in vis. Reala. Vorbesc despre sensul de baza al cuvantului ”energie”. Visele sunt legate de energii, de elemente, de spatiul mental, de cel al emotiilor si de corpul fizic, deopotriva, asa ca prin intermediul visarii putem lucra cu toate si le putem intelege. Visul poate fi un mentor interior si o sursa de reamintire. Visul poate fi un ghid extraordinar – uneori, si pentru cei dragi noua sau cei cu care lucram. Sau pentru comunitatea, mai mare sau mai mica, din care facem parte.

Vom lucra dupa metoda Active Dreaming, creata de Robert Moss - o sinteza originala care imbina o metoda moderna de lucru cu visele cu tehnici samanice din vechime.

Ce este Active Dreaming?

”Active Dreaming? Expresia este o provocare, menita sa ne elibereze de presupunerea ca visatul este o activitate pasiva. Sunt recunoscator pentru darul viselor spontane din timpul noptii, cele pe care nu le cerem si pe care adesea nici nu le vrem. Ele pun in fata noastra o oglinda magica in care ne putem vedea asa cum suntem cu adevarat. Ne servesc drept voce a constiintei. Prevestesc provocari si oportunitati din viitor. Visele din timpul somnului ne arata ce se petrece in corp, diagnosticheaza eventuale afectiuni inainte ca simptomele sa-si faca simtita prezenta, si ne arata de ce are nevoie corpul pentru a se mentine sanatos.” – Robert Moss

Aceasta metoda de lucru cu visele ne invata ca visele pot fi foarte reale. Reconecteaza visatorul cu emotiile si il invata sa lase deoparte analiza uneori sterila. Un vis se poate explica pe sine, fara interpretari suplimentare. Un vis poate vorbi despre starea corpului, sau despre starea de sanatate a unei persoane dragi, sau despre evenimente viitoare – unele de interes major, nu numai pentru cel care viseaza. Un vis poate arunca lumina asupra unei relatii, sau ne poate inlesni comunicarea cu cei care au murit.

Active Dreaming este o modalitate de a aduce visele in realitate, de a aduce energie si ghidare din lumea visului in viata de zi cu zi. Este o cale catre a trai constient – iar asta presupune sa reintram in contact cu copilul din interior si implicit cu darurile copilariei: spontaneitate, joaca si deschidere. Este o cale care ne indeamna sa ne amintim si sa spunem si sa traim Povestea noastra, intr-un fel in care poate fi auzita si primita de catre ceilalti. Dincolo de asta, este despre a intelege ca energia pe care o avem si atitudinea pe care o alegem au un efect ”magnetic” asupra lumii inconjuratoare, atragand/respingand intalniri si circumstante.

Te astept cu drag !

Ana Maria

Program: vineri 21 noiembrie, 18.00 - 21.30,

sambata 22 noiembrie, 10.00 - 18.00.

Contributie: 200 lei

Locatie: Timisoara, zona Balcescu, str Coriolan Baran (fosta Girgiu), nr 22

Inscrieri si detalii : email: ioana flavia@psiholistart.ro sau tel: 0721517672

Facilitator: Ana Maria Stefanescu - dream teacher, terapeut transpersonal, trainer

Ana Maria are dubla formare in lucrul cu vise: este singurul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA); si formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology&Dreams;). Fondator Romanian Dreaming Circle. De asemenea, Ana Maria este trainer certificat (formator) cu o experienta de peste 8 ani in training, NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal - formare de 2 ani in terapii transpersonale,certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii
(RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania (cu ospecializare in lucru corporal in cadrul Grof Transpersonal Training).


Ana Maria Stefanescu
Terapeut transpersonal, dream teacher, trainer
0723.473.059

SC PSIHOLISTART SRL
Adresa: Timisoara, Str. Coriolan Baran nr. 22
Telefon: click pentru a vedea numarul de telefon
Website: WWW.psiholistart.ro


contacteaza prin email
Contacteza firma de cursuri prin email

Nume si Prenume
Email
Telefon
Mesaj
Cod securitate

Doresc sa ma inscriu la acest curs
( firma de cursuri trebuie sa confirme inscrierea )

Gaseste cursuriIti place site-ul www.vreaucurs.ro?
Spune si altora despre el!