Self Discovery Camp-Limbajul relatiilor de succes! Fii un cameleon al cuvintelor!
Trimite mai departe

Categorie
Cursuri psihologie

Oras
Deva

Tip curs
la distanta

Pret
899 ron

Calendar
02-05 iunie 2011

Pagina cursului

Descriere curs
-->

De multe ori patim sa adresam o cerere sau o intrebare unei persoane avand un continut cat se poate de serios dar raspunsul pe care sa-l primim este asemanator cu unul dat de un parinte unui copil sau de un copil unui copil. Aceste schimburi de replici, numite si tranzactii daca nu sunt constientizate pot duce la conflicte banale dar care pot avea consectinte serioase din cauza ca ele oricat de mici ar fi, se vor repeta si incet incet ele se aduna ca apa clocotita intr-o sticla inchisa, asteptand ca cineva sa o desfaca pentru a provoca o explozie. Identificand aceste stari putem evita conflicte, sa imbunatatim relatiile cu cei din jur si chiar sa ne facem o idee despre persoana cu care am putea avea o relatie armonioasa.

Toti suntem unici! Din aceasta cauza, din pacate nu putem comunica la fel cu toata lumea. Poate aveti un sef narcisic ce trebuie sa auda numai laude zi de zi. Poate colegul de la servici este ?evitant? si astfel problemele pe care le aveti nu le puteti discuta direct. Acestea sunt doar cateva exemple de personalitati care au nevoie de mai multa atentie cand vine vorba de comunicare. Este mult mai greu sa incercam sa-i schimbam dupa cum vrem noi decat sa ii intelegem mai bine si sa vorbim pe ?limba lor?. Daca ar fi sa ma gandesc la ultimul conflict verbal pe care l-am avut cu cineva, as spune ca vina a fost a persoanei respective. Si as avea dreptate! Dar, persoana respectiva ar spune ca vina a fost a mea! Si ar avea dreptate. Ce as putea sa fac pentru a comunica mai eficient cu acea persoana? Sunt eu o persoana dificila sau cel cu care m-am certat este o persoana dificila? Sau suntem amandoi niste persoane dificile?

Comunicarea: ??The final frontier??. Cam asta reprezinta comunicarea cand vine vorba de relatiile dintre oameni. Relatiile se stabilesc de la identitate la identitate dar puntea de trecere si legatura este comunicarea. Cu cat mai bine putem sa comunicam cu cei din jur, cu atat mai usor ne vom cunoaste si vom strange legaturi valoroase unii cu ceilalti. Cu ajutorul comunicarii castigam sau pierdem prieteni si persoane dragi, cu ajutorul ei ne slefuim cariera, cu ajutorul ei intretinem sau racim relatiile cu membrii familiei.

Dar daca este asa de importanta cum de unele persoane se descurca mai bine decat altele? De ce nu putem comunica toti la fel de eficient? Pe cine putem da vina atunci cand comunicarea intre noi si alte persoane nu exista sau este deficitara?

Poate ca acum e prea tarziu pentru rezolvarea unui conflict pe care l-ai avut acum cateva zile dar pe viitor cu siguranta vei putea sa vezi mai clar natura unui conflict, intensitatea si importanta lui. Solutii pentru rezolvarea conflictelor sunt multe dar de multe ori actionam sub impulsul momentului si atunci nu reusim sa vedem padurea de copaci? si consecintele bineinteles nu ne sunt favorabile de loc. Stiind cum sa gestionezi si sa intervii in timpul conflictului ambele parti vor fi mai putin afectate. Nu mai trebuie sa repari ceva ce ai stricat ci pur si simplu iti vei da seama cand esti pe cale de a strica o relatie cu cineva.

Mai multe pe www.selfdiscovery.ro

Contact: Cristina Miculete
0752178844
contacteaza prin email
Contacteza firma de cursuri prin email

Nume si Prenume
Email
Telefon
Mesaj
Cod securitate

Doresc sa ma inscriu la acest curs
( firma de cursuri trebuie sa confirme inscrierea )

Gaseste cursuriIti place site-ul www.vreaucurs.ro?
Spune si altora despre el!