Limba germana…un atu pentru afaceri!
Autor: Lingua TranScript
publicat la: 2013-12-09
Recomanda articol


Daca aveti de-a face cu Germania sau Austria, in calitate de turist sau pentru afaceri, a vorbi limba germana este un atu. Problema este ca trebuie sa vorbiti limba germana foarte bine, deoarece nemtilor le plac precizia si exactitatea. Nu le va placea sa poarte o conversatie cu cineva care face greseli in mod constant. In plus, multi nemti vorbesc foarte bine limba engleza si le place sa arate acest lucru. Daca germana dumneavoastra nu este fluenta, ei vor vorbi in limba engleza.
Limba germana este o limba pe care putini oameni o invata de placere, de aceea cei care stiu limba germana se bucura de un statut special si sunt considerati sic, Foarte putini oameni vorbesc limba germana, iar cei care o fac sunt priviti ca niste oameni exceptionali.
Limba germana este vorbita in: Germania, Austria, Liechtenstein, Elvetia, Luxembourg si anumite regiuni din Italia si Belgia.
In Germania exista aproximativ 75 de milioane de vorbitori de limba germana, 7 milioane in Austria, 260.000 in Luxembourg si 3.400.000 in Elvetia. Exista foarte multi vorbitori de limba germana si in Europa de est, dar subiectul este sensibil si nu sunt disponibile statistici pe acest subiect. Numarul total de vorbitori, inclusiv cei care nu au limba germana ca limba materna, este de 120 de milioane.
Limba germana este folosita foarte des in domeniul economic din tarile vorbitoare de limba germana. Limba germana se foloseste de obicei atunci cand oamenii cu care colaborati au limba germana ca limba materna, dar in caul in care faceti afacei cu un om de afaceri din Taiwan, de exemplu, puteti vorbi in limba engleza. Daca vorbiti limba germana veti avea mai multe colaborari din Germania.
In afara de nemti in sine, veti intalni foarte putini turisti in Germania. E pacat, intr-un fel, pentru ca aceasta tara are atat de multe de oferit, dar acest lucru inseamna ca veti avea tara numai pentru dumneavoastra, nu veti intalni multimi de turisti cu camere de filmat si aparate foto la gat.
Nu trebuie sa invatati numeroasele dialecte ale limbii germane. Orice regiune vorbitoare de limba germana are propriul dialect, dar oamenii scriu de obicei in limba germana obisnuita.

Centrul de limbi straine Lingua Transcript
Adresa: Bucuresti, str. Zborului 8, sector 3, zona Piata Unirii
Telefon: 0722333082
Website: www.linguatranscript.ro

Comenteaza articolul


Gaseste cursuri


Iti place site-ul www.vreaucurs.ro?
Spune si altora despre el!