Cum sa obtii o slujba chiar daca nu ai experienta
Autor: Adelina Morosan
publicat la: 2013-11-05
Recomanda articol


Care este cea mai des folosită metodă prin care tineretul caută un loc de muncă în prezent? Majoritatea tinerilor intră pe un site oarecare, caută câteva joburi care li se par potrivite și aplică folosind un CV și atunci când li se cere, o scrisoare de intenție. Mai apoi așteaptă să primească un raspuns care cel mai adesea nu vine. Aceasta duce la frustrare și chiar depresie atunci când trec săptămâni sau chiar luni lipsite de succes în căutarea unei slujbe.
Ceea ce nu știu este că toți angajatorii, de la micile firme locale la companiile multinaționale, angajează nu numai în funcție de experiență și aptitudini, ci si în funcție de cât de bine ești în stare să "te vinzi".

Există câteva reguli pe care ar trebui să le urmezi pentru a te asigura că ai cele mai mari șanse de a obține slujba pe care ți-o dorești.

Pune-te în locul angajatorului și întreabă-te dacă tu ai angaja o persoană ca tine. Ai grijă să aplici pentru poziții pentru care știi că ai abilitățile necesare si încearcă să fii cât mai sincer în redactarea scrisoarei de intenție.

CV și scrisoare de intenție: Dacă tot vorbeam despre scrisoarea de intenție, aceleași reguli ar trebui aplicate și în cazul CV-ului. Dacă vrei să ieși în evidență, nu alege un model de CV standardizat. Te vei pierde în marea de aplicanți și nu vei primi niciun răspuns din partea angajatorilor. În plus, având în vedere lipsa ta de experiență, un CV personalizat îți va mări șansele de succes.

Scrisoarea de intenție nu trebuie să lipsească niciodată atunci când aplici pentru un job, fie că este ea solicitată sau nu. Totodată, adaptează-te la jobul pentru care aplici și nu te limita mereu la aceleași fraze clișeu.

Ieși din tipare: Dacă ai reușit să obții un interviu, acesta este momentul care poate să te ridice sau să te doboare. Trebuie să găsești elementul care să te diferențieze de toți ceilalți. Încearcă să arăți că poți compensa pentru lipsa de experiență prin entuziasm, energie, flexibilitate și dorință de a învăța lucruri noi. Încearcă să îți vinzi abilitățile într-un mod subtil, fără a părea încrezut.

Se spune să te îmbraci pentru slujba pe care o vrei, nu pentru cea pe care o ai. Așadar, este de la sine înțeles că îmbrăcămintea adecvată este esențială la un interviu de angajare.
Comenteaza articolul


Gaseste cursuri


Iti place site-ul www.vreaucurs.ro?
Spune si altora despre el!