Cum sa devii motivat: 4 metode de a-ti intari sau gasi motivatia
Autor: Adelina Morosan
publicat la: 2013-11-00
Recomanda articol


Mulți dintre noi se simt adesea obosiți nu doar în plan fizic, ci și emoțional. Este destul de dificil să preiei controlul propriei tale vieți atunci când nu găsești o motivație destul de puternică pentru a te ridica din pat și a-ți schimba stilul de viață și atitudinea. Dacă treci printr-o pasă grea și ți se pare imposibil să găsești motivația pentru a o depăși și a face schimbări pozitive în viața ta, noi îți oferim câteva sfaturi care te-ar putea ajuta.

1. Un singur obiectiv
Cel mai adesea, motivul pentru care ne simțim blocați este facptul că ne concentrăm pe o sumedenie de lucruri în paralel și acesata ne drenează de energie. În plus, încercarea de a face mai multe lucruri simultan este din start sortită eșecului, pentru că este imposibil să dăm randament maxim la fiecare dintre activitățile la care ne angajam. Așa că cel mai bine este să stabilim care este lucrul cel mai important pe care ni-l dorim și să ne concentrăm pe acesta.

2. Găsește-ți inspirația
Pentru a fi mai motivat, trebuie să găsești o sursă de inspirație. De exemplu, dacă urmărești un lucru, caută să afli mai multe despre poveștile de succes ale celor care l-au obținut deja. Aceasta nu numai că îți va reda motivația și încrederea că obținerea obiectivul tău este posibilă, dar îți va da și câteva idei cu privile la căile pe care le poți urma în atingerea lui.

3. Scrie-ți obiectivul cu litere mari
Acest sfat ar părea prostesc, însă chiar funcționează. Printează sau scrie lucrul pe care dorești să îl obții cu litere de-o șchioapă și pune-l acolo îl poți vedea foarte des: pe frigider, pe noptieră sau pe biroul de la locul de muncă. Acest lucru te va ajuta să îți menții atitudinea pozitivă și concentrarea. Un ajutor vizual e de asemenea indicat. De exemplu, dacă vrei să slabești, poți pune o fotografie cu un abdomen sculptat, care să-ți mențină atenția concentrată pe obiectivul tău.

4. Angajează-te public
Ruperea unei promisiuni față de tine însuți este ușor de făcut în comparație cu dezamăgirea celor din jur. Dacă vei vorbi cu familia, prietenii și colegii de muncă despre obiectivul tău, ai șanse mult mai mari de a-l duce până la capăt. Astfel, nu numai că vei beneficia de încurajările lor, dar vei avea și o motivație în plus pentru a-ți duce misiunea până la capăt: teama de a nu-i dezamăgi pe cei dragi.

Comenteaza articolul


Gaseste cursuri


Iti place site-ul www.vreaucurs.ro?
Spune si altora despre el!