A fi grafician calculator!
Autor: Mihaela Gheorghe (trainer grafician MGNET GRUP SRL)
publicat la: 2012-04-28
Recomanda articol


Cu siguranţă ai privit pliante şi tot felul de materiale de prezentare ale frimelor şi diferitelor produse şi aţi admirat frumuseţea şi creativitatea lor. Aţi rostit afirmaţii entuziaste şi i-aţi lăudat pe cei ce le-au creat, pe graficieni.

Începutul
Pasiunea pentru forme şi culoare a început de cand eram la gradiniţă şi îmi plăcea să construiesc tot felul de modele din mosaic. Era un joc pe care nu îl iubeau în mod deosebit copii pentru că se plicitseau repede să tot combine formle hexagoanle de diferite culori. Eu iubeam acest joc şi aşteptam cu nerabdare să ajung dimineaţa la grădiniţă şi să încep sa combin hexagaonele colorate creând astfel noi forme.
Am început să învăţ să desenz şi mi-am ales de mică meseria. Ştiam că va fi legată de forme şi culoare….
Am învăţat arta desenului, a picturii, compoziţiei şi culorii de la porfesorii minunaţi ai anilor ’70, ai Licelului de Arte Plastice Nicolae Tonitza din Bucureşti. Am devenit un desenator iscusit.

Apariţia calculatorului
Mai târziu pin anii ’90, imediat după Revoluţia din 1989 au apărut computerele. Prima oară când am văzut ce poate face un computer am ramas la fel de fascinată ca atunci când mergeam la gradiniţă şi am descoperit mozaicul cu formele lui hexagonale colorate. Aşa a început a doua pasiune, aceea de a desena pe computer şi a face grafică computerizată.
Am devenit grafician calculator şi am început să lucrez în publicitate.

O nouă menire
Acuma câţiva ani în urmă am vazut un film ce m-a captivat „Play it foreward”, tradus ”Dă mai departe” şi mi-a încolţit ideea de a nu păstra pentru mine tot ce ştiu şi a împărtăşii celorlalţi tainele graficii computerizate.
Aşa am început să mă găndesc cum sa concep un curs de grafica computerizată.
Am pus bazele unui curs de grafician calculator, curs acreditat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale prin C.N.F.P.A (Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor), iar la absolvire se oferă Certificat de calificare profesională pentru meseria de Grafician calculator, cod cor 411302.

De ce grafician calculator?
De ce am vrea să devenim graficieni calculator sau pe scut graficieni dtp sau dtp-işti?
Sunt multe motive! Pentru că este o meserie frumoasă ce îţi permite să te exprimi liber, să îţi laşi creativitatea să zboare, să te joci cu nuanţe şi culori şi să poţi privi la sfărşitul unei zile grea de mucă cu satisfacţie ce ai creat.
Ar mai fi multe motive pentru care îţi poţi dori să ai o calificare în aceastaă meserie şi să urmezi un curs de grafică… însă am să vă las pe dvs să le enumeraţi!
Mulţi aleg meseria de grafician şi urmeză un curs de grafică computerizată pentru că se lucrează în echipe creative, cu oameni deschişi la nou, alţii pentru că sunt nonconformişti şi în publicitate îşi găsesc locul, iar alţii pentru că eşti mult mai bine plătit decât în alte meseii…
Eu am ales să fiu grafician calculator pentru toate motivele enumerate mai sus şi pentru că prin formă şi culoare îmi pot exprima bucuria având sentimentul că fac bine.
Vă aştept cu drag să ne vizitaţi site-ul pentru detalii (http://cursgraficiancalculator.mgnetgrup.ro) şi să ne cunoaştem la curs!


S.C. MGNET GRUP S.RL
Adresa: Str. Izvorul Muresului, nr. 7, sector 4, Bucuresti
Telefon: 0722356241; 0745056238
Website: http://cursgrafica.mgnetgrup.ro; http://cursuriatelier.mgnetgrup.ro

Comenteaza articolul


Gaseste cursuri


Iti place site-ul www.vreaucurs.ro?
Spune si altora despre el!