5 motive pentru a ne invata copiii o limba straina
Autor: Sabina Florea
publicat la: 2013-11-13
Recomanda articol


Specialistii considera ca este foarte important ca micutii sa invete de la o varsta frageda o limba straina. Acestia vor reusi sa isi dezvolte imaginatia si sa isi largeasca cunostintele despre lumea inconjuratoare intr-un timp record. Este binecunoscut faptul ca intre 3 si 6 ani copiii au o extraordinara putere de absorbtie, de acumulare de cunostinte noi. Invatarea unei limbi straine se va face, intr-o prima faza, bineinteles prin jocuri, cantece si poezii. Este de dorit un sistem de invatare personalizata. Curiozitatea micutilor trebuie exploatata la maxim. Copiii invata automat diverse cuvinte din alta limba, fara a se forta catusi de putin. Cel mai usor, o limba straina se invata prin conversatie permanenta. Este gresita convingerea anumitor parinti, cum ca micutii lor s-ar putea incurca la diferite cuvinte daca invata doua limbi.

Iata 5 motive de baza pentru care ar trebui sa va inscrieti micutii la cursuri de limbi straine:

1. Copiii reusesc sa isi dezvolte foarte usor vocabularul. Astfel, in doar doi ani, micutii pot asimila pana la 4000 de cuvinte noi, atat in limba materna, cat si intr-o limba straina.
2. Prescolarii reusesc sa invete sa pronunte corect cuvintele dintr-o limba straina, fara a prelua accentul din limba materna.
3. Invatarea unei limbi straine la o varsta frageda nu este perceputa drept o corvoada. Din contra, copiii ajung sa indrageasca foarte repede activitatea de invatare a altei limbi, mai ales cand exercitiile de vocabular si dictie sunt intercalate si de jocuri sau poezii.
4. Invatarea de noi cuvinte intr-o limba straina duce la cresterea respectului de sine. Micutii au mai multa incredere in ei. Faptul ca reusesc chiar sa sustinta o conversatie in alta limba reprezinta pentru ei o mare reusita.
5. Petrecerea timpului liber intr-un mod util si placut. Micutii sunt angrenati in activitati recreative, care, in acelasi timp, ii ajuta si sa acumuleze cunostinte noi. Mai mult, relatia copil-parinte se sudeaza si mai mult. Copiii repeta acasa cu parintii diverse poezii si cantecele in limbi straine.
 
Este adevarat ca si unele emisiuni de la televizor permit invatarea unei limbi straine. Din pacate, randamentul micutilor nu este unul foarte ridicat. Atat televizorul, cat si calculatorul duc la lenevirea neuronilor micutilor.

Nu trebuie neglijate beneficiile pe termen lung ale invatarii unei limbi straine. Pe o piata a locurilor de munca destul de putin ofertanta, cunoasterea a cel putin unei limbi straine reprezinta un adevarat atu, o sansa in plus. De altfel, majoritatea angajatorilor stipuleaza printre cerintele de baza la angajare cunoasterea unei limbi straine.

Comenteaza articolul


Gaseste cursuri


Iti place site-ul www.vreaucurs.ro?
Spune si altora despre el!