5 cai de a deveni un lider mai bun
Autor: Adelina Morosan
publicat la: 2013-10-30
Recomanda articol


Cum ai descrie un lider puternic? Printre cele mai căutate calități pe care un lider ar trebui sa le aibă sunt: asertivitatea, adaptabilitatea, inteligența și simțul responsabilității. Așadar, care sunt căile pe care ar trebui să le urmezi pentru a deveni un lider mai bun și a fi apreciat de cei pe care îi coordonezi? Ia în considerare sfaturile pe care ți le vom da mai jos și vei fi cu un pas mai aproape de a deveni liderul pe care oricine și l-ar dori.

1. Învață mai multe despre stilul tău de leadership
Primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să evaluezi obiectiv stilul de leadership pe care îl implementezi în echipa ta. Analizează calitățile care te fac un bun lider, dar și ariile care au nevoie de îmbunătățiri. Există o multitudine de teste online care te pot ajuta să îți determini stilul de leadership, precum și caracteristicile dominante ale personalității tale. Odată ce ai aflat aceste lucruri, poți începe să lucrezi acolo unde ai cea mai mare nevoie.

2. Încurajează creativitatea
Marii lideri ai societății noastre știu cum să își motiveze subordonații. În echipa ta, ar trebui să încurajezi creativitatea și independența, oferind totodată un sistem de suport bine pus la punct și ținând tracking pe realizările celor pe care îi coordonezi.

3. Ascultă și comunică eficient
Pentru a fi un bun lider, trebuie să te asiguri că liniile de comunicare cu echipa ta sunt mereu deschise. Trebuie să îți exprimi grija pentru nevoile grupului și pentru membrii săi atât verbal, cât și nonverbal și să dai de înțeles că ești întotdeauna disponibil pentru discuții și sugestii.

4. Atitudinea pozitivă
Liderii ideali au mereu a atitudine pozitivă și un impact benefic asupra mediului de lucru. Ei sunt o inspirație pentru cei pe care îi coordonează și au grijă să insufle pasiunea care îi motivează și celor care uneori și-o pierd. În fața provocărilor, adevărații lideri își păstrează calmul și atitudinea pozitivă și îi ghidează și inspiră pe cei din jurul lor să facă același lucru.

5. Rewards and recognition

Sistemul R&R este crucial pentru bunul mers al unei echipe. Ca lider, trebuie să recunoști meritele celor pe care îi coordonezi, să îi recompensezi și să încurajezi evoluția lor. O simplă mulțumire poate ridica moralul echipei tale și este dovedit științific că persoanele cu o stare emoțională bună au rezultate excepționale.


Comenteaza articolul


Gaseste cursuri


Iti place site-ul www.vreaucurs.ro?
Spune si altora despre el!