4 pasi pentru a-ti gasi un job online
Autor: Sabina Florea
publicat la: 2013-11-28
Recomanda articol


Mediul online ne ofera foarte multe oportunitati. Putem chiar sa ne gasim job-ul dorit aplicand online. Pentru a reusi insa, trebuie sa avem o strategie bine pusa la punct. Exista numeroase portaluri care se axeaza pe raportul cerere-oferta de locuri de munca. Aceste companii (ex bestjobs, ejobs, hippo, Linkedln) au o pagina de internet pe care isi prezinta oferta in materie de job-uri, internship-uri sau programe de formare professionala. De cealalta parte, cei care isi cauta un loc de munca isi pot crea un profil pe site, in care sa includa si CV-ul. Urmatorul pas il reprezinta setarea domeniile de interes profesional (finante, PR, marketing, comert, etc), orasul în care doresc să îsi caute acel job si să dea un simplu SEARCH. Va aparea o intreaga lista de oferte care se incadreaza criteriilor selectate. Daca o optiune vi se pare interesanta, dati Apply pentru acel job.

Iata 4 pasi de baza care va pot ajuta sa va angajati, aplicand online:

1. Abonarea la newsletter-ul unei companii
Nu va axati doar pe site-urile de profil care afiseazs oferte de locuri de munca. Incercati sa va trimiteti CV-ul la adresa de mail a unei mari companii, chiar daca la momentul respectiv, acea firma nu are nicio pozitie libera în domeniul pe care îl vânati. CV-ul va ajunge in baza lor de date si, cand se vor face angajari, profilul dvs va fi vizualizat. Este recomandabil sa va abonati la newsletter-ul companiei. In acest fel, veti fi tinut la curent cu toate schimbarile prin care trece respectiva firma (inclusiv locuri de munca).

2. Personalizeaza scrisoarea de intentie!
Nu aplica in masa! Incearca sa selectezi cateva firme, la care ti-ar placea intr-adevar sa lucrezi! Odata cu CV-ul, trimite si scrisoarea de intentie PERSONALIZATA. Persoanele din compartimentul Resurese Umane au grija sa respinga aplicatiile la gramada. Scrisoarea de intentie trebuie sa vorbeasca pentru dumneavoastra, sa arate cat de mult va doriti sa lucreti in acel mediu.

3. Nu iti exprima din prima pretentiile salariale!

Site-urile de specialitate contin un camp in care trebuie sa treci pretentiile salariale. Ar fi indicat sa treci “negociabil”, urmand sa discuti detaliile in cadrul primului interviu.

4. Rezolva problema lipsei de experienta!

Proaspetii absolventi de facultate se lovesc in permanenta de problema lipsei de experienta atunci cand isi cauta un loc de munca. Din fericire, participarea la sesiuni de training, workshop-uri si internship-uri va compensa lipsa de experienta.
Nu exista retete pentru gasirea unui job intr-un timp foarte scurt. Largirea cercului de networking online reprezinta o sansa in plus pentru a va angaja.

Comenteaza articolul


Gaseste cursuri


Iti place site-ul www.vreaucurs.ro?
Spune si altora despre el!