4 Avantaje ale cursurilor de teatru pentru copii
Autor: Sabina Florea
publicat la: 2013-12-04
Recomanda articol


In ceea ce priveste oferta de activitati extrascolare pentru copii, diversitate este cu siguranta cuvantul care o caracterizeaza. In functie de varsta, atat prescolarii, cat si scolarii pot fi inscrisi la o serie de cursuri timp liber: dans, balet, tenis, inot, baschet, desen, pictura, sculptura, fotografie, karate, teatru, vioara, pian, canto, ceramic, informatica, design vestimentar, sah. Momentul alegerii cursului sau cursurilor potrivite pentru copil este unul foarte solicitant. Trebuie avute in vedere aspect importante: cat timp va petrece copilul la curs, activitatea practicata de copil se inscrie pe lista hobby-urilor micutului, care sunt avantejele de baza ale cursului respectiv?

Cursurile de teatru sunt foarte populare in randul copiilor deoarece aduc nenumarate beneficii. Iata cateva dintre acestea:

1. Imbunatatirea exprimarii in public

Cu totii ne aducem aminte de serbarile de la gradinita de cand eram mici cand trebuia sa recitam poezii si emotiile erau atat de mari inca ne inroseam instant sau ne fastaceam. Pentru copiii emotivi, fiecare poezie, iesire in public reprezinta o adevarata trauma. Cursurile de teatru ii ajuta pe cei mici sa isi depaseasca timiditatea si sa capete incredere in ei. Ei nu vor mai canta mecanic si nu vor recita in viteza o poezie doar ca sa ajunga cat mai repede inapoi, la locul lor. Teatrul il va ajuta pe copil sa interpreteze mai multe personaje, sa fie degajat, sa perceapa scena ca pe ceva familial.
Mai mult, aceste cursuri il vor ajuta pe copilul de acum si, in acelasi timp, pe adultul din viitor sa nu aiba trac cand vine vorba de sustinerea unor discutii publice. Interviurile cu angajatorii nu vor mai fi motiv de stress.

2. Dictie imbunatatita

Lectiile de dictie din cadrul cursurilor de teatru ii ajuta pe scolari sa vorbeasca foarte clar. Profesorii de teatru au grija ca elevii lor sa pronunte corect textile din cadrul pieselor de teatru.

3. Se pune accent pe creativitate

Cu totii stim ca micutii au o imaginative foarte bogata. Acest atu al copiilor este “exploatat” la maxim in cadrul cursurilor de teatru. Copiii se pot dedubla foarte usor, pot interpreta diverse personaje. Creativitatea lor va avea numai de castigat.

4. Putere de autocontrol

Copiii invata inca de mici sa faca fata la situatii diferite, sa isi controleze trairile. Mai mult, cursantii invata sa isi controleze in acelasi timp atat emotiile, cat si miscarile corpului. De foarte multe ori, sentimentele ne sunt tradate de gesturile sau miscarile pe care le facem. Adultul de peste ani va avea capacitatea de a-si autocontrola starile de nesiguranta, emotie, chiar frica. Cursantii capata o incredere de sine care ii va ajuta sa reuseasca sa se impuna in viata.

Citeste si »
Comenteaza articolul


Gaseste cursuri


Iti place site-ul www.vreaucurs.ro?
Spune si altora despre el!