3 strategii pentru a va depasi limitele
Autor: Sabina Florea
publicat la: 2013-11-19
Recomanda articol


Cu totii avem planuri ambitioase si vise, teluri, pe care ne dorim sa le indeplinim, atat in plan personal, cat si profesional. De multe ori insa, de la a dori pana la a realiza, este un drum lung si anevoios.  Uneori este necesar sa ceri sprijinul unei persoane specializate pentru a te ajuta sa iti depasesti limitele. Cursurile de dezvoltare personala reprezinta o varianta ideala pentru a invata sa te cunosti mai bine si, in acelasi timp, sa reusesti sa te autodepasesti. Este ca si cum ai avea un antrenor care te cunoaste foarte bine si stie cum sa te mobilizeze sa dai tot ce este mai bun in tine pentru a realiza ceea ce ti-ai propus.
 
Iata 3 strategii care te vor ajuta sa iti depasesti limitele:

1. Constientizeaza stadiul in care te afli

Nu pleca la drum fara o analiza prealabila! Unde te afli in prezent? Care iti sunt asteptarile? Care iti sunt limitele? Nu incerca sa iti uiti propria identitate! Fixeaza niste obiective care sunt conforme cu personalitatea ta, dar si cu pregatirea ta profesionala! Nu te sabota singur! Gandurile negative nu fac altceva decat sa te tina pe loc.

2. Nu uita nici o clipa telul pentru care lupti

Care este obiectivul final? Pentru ce lupti? Iti doresti confort financiar, o slujba mai bine platita? Doresti sa iti schimbi masina? Vrei sa promovezi in firma? Ai de gand sa iti schimbi domeniul de activitate si este necesar sa participi la cursuri de calificare in alta arie? In permanenta trebuie sa te gandesti la nivelul la care iti doresti sa ajungi. In acest fel, te vei putea alimenta in permanenta cu energie pozitiva.

3. Apeleaza la hobby-uri in momentul in care simti ca nu mai poti

Cu totii avem si zile mai putin bune, zile in care ajungem chiar sa fim cu moralul la pamant. Pentru a nu lasa gandurile negative sa patrunda in viata noastra, este recomandat sa aducem ceva placut in existenta noastra. Ne luam puterea din activitatile care ne fac placere, din hobby-urile noastre. Cititul unei carti bune ne poate inspira. O scurta calatorie in weekend ne poate ajuta sa ne incarcam bateriile. Un film bun ne poate ajuta sa ne relaxam.

Fiecare persoana este unica. A-ti atinge obiectivele intr-un anumit timp depinde doar de noi si de vointa noastra. Trebuie sa avem rabdare cu noi insine sI sa ne cautam in permanenta starea de bine.
 


Comenteaza articolul


Gaseste cursuri


Iti place site-ul www.vreaucurs.ro?
Spune si altora despre el!