Curs open autorizat Management de proiect 4-6 si 11-13 aprilie 2014 (6 zile)
Trimite mai departe

Categorie
Cursuri management

Oras
Bucuresti

Tip curs
in clasa

Pret
1200 lei

Diploma
certificat de absolvire ANC

Cod COR

Pagina cursului

Descriere curs
-->
Descrierea cursului

Cursul pe care Schultz Consulting vi-l propune, provoaca participantii sa ocupe pozitia de Manager de proiect inca din sala de curs, acestia parcurgand toate etapele specifice unui proiect de la identificarea problemei care trebuie rezolvata sau a nevoii de dezvoltare, pana la finalizarea proiectului si etapa specifica de incheiere.

Identificarea si comunicarea permanenta cu stakeholderii, discutarea scenariilor (pesimist, optimist, realist) pentru implementarea proiectului, identificarea resurselor necesare si a modului de a le atrage, motivarea echipei, gestionarea situatiilor neprevazute si managementul financiar al proiectului sunt elemente din viata de zi cu zi a unui proiect pe care le veti regasi in curs.

Astfel, participantii sunt pusi in situatia de a analiza, lua decizii pe baza informatiilor identificate si de a stabili drumul pe care proiectul il urmeaza. In mod concret, vor avea ocazia de a identifica provocarile pe care le presupune pozitia de Manager de proiect, de a lucra in echipa, de a gestiona pareri si experiente diverse in incercarea de a dirija toti membrii echipei catre acel scop comun, va raspunde in fata managementului superior, clientului sau a finantatorului, documentand si justificand alegerile facute.


O atentie deosebita va fi acordata instrumentelor de management de proiect care, odata intelese si integrate in activitatea curenta, faciliteaza implementarea unui proiect si cresc sansele ca acesta sa fie dus la sfarsit cu succes.


Obiectivele cursului

La finalul cursului participantii vor:

• putea gestiona eficient procesele specifice unui proiect;
• identifica corect nevoia de dezvoltare in organizatie si solutia optima (ideea de proiect) pentru nevoia respectiva;
• putea structura un proiect in scop, obiective, activitati, subactivitati;
• putea identifica resursele necesare implementarii proiectului;
• putea aloca eficient resursele in functie de activitati;
• putea gestiona echipa de proiect (resursele umane ale proiectului);
• putea aloca si delega sarcini membrilor echipei de proiect in functie de postul ocupat si activitatile planificate;
• avea capacitatea de a monitoriza si evalua, in functie de criterii multiple, proiectul in faza de implementare;
• putea gestiona riscurile in cadrul proiectului;
• putea asigura un management al calitatii la nivelul proiectului;
• cunoaste si aplica instrumente (inclusiv softuri) si metode specifice managementului de proiect;
• avea abilitati imbunatatite de comunicare cu stakeholderii proiectului.


Metode de invatare

Schultz Consulting foloseste metoda de invatare experientiala, precum si invatarea bazata pe joc, o metodologie de lucru pe care am dezvoltat-o alaturi de partenerii nostri in cadrul proiectului GREAT (Game based Research in Education and Action Training).

Simularea reprezinta o alta metoda folosita: participantii vor fi pusi in situatii apropiate de cele din realitate, putand identifica impactul deciziilor luate asupra dezvoltarii proiectului, echipei, costurilor etc.

UNDE?
Bucuresti, sediul Schultz Consulting, str. Ronda, 8 bis

CAND?

6 zile, prima parte: 4-6 aprilie 2014 si a doua parte: 11-13 aprilie 2014

GRUP TINTA: 12-14 persoane

CINE POATE PARTICIPA?

Cursul se adreseaza atat celor care gestioneaza proiecte, dar doresc sa isi actualizeze informatiile si sa faca schimb de experienta cu formatorul si ceilalti participanti, cat si celor care doresc sa incerce aceasta provocare in viitor.

Cursul este util si pentru cei care fac parte dintr-o echipa de proiect (indiferent de pozitia ocupata si de domeniul de activitate), prin participare acestia intelegand mai bine procesele si instrumentele specifice managementului de proiect.

De asemenea, la curs poate participa orice alta persoana care doreste sa isi dezvolte sau sa isi imbunatateasca abilitatile de planificare, organizare, implementare, monitorizare a unei activitati, in general.


CONDITII DE PARTICIPARE LA CURS:

studii superioare demonstrate cu diploma de licenta.BENEFICII

• interactiunea cu un formator cu experienta de manager de proiect si experienta in gestionarea unor proiecte si echipe diverse;
• acces la softuri specifice de management de proiect pe care le vei putea folosi atat in timpul cursului, cat si in propriile proiecte (dupa finalizarea cursului);
• exemple de proiecte reale, situatii concrete care au reprezentat puncte critice si provocari si solutiile identificate si implementate (inclusiv, prezentarea impactului deciziei asupra proiectului, echipei, stakeholderilor);
• utilizarea tehnicii mind map in planificarea proiectului, tehnica menita sa imbunatateasca intelegerea componentelor proiectului si care faciliteaza ”vizualizarea” proiectului inainte de implementare;
• cunostinte si abilitati care te vor ajuta in orice tip de activitate, avand in vedere faptul ca prezentul si viitorul este vazit ca fiind al activitatilor derulate ca proiecte si, implicit al managementului de proiect;
• un mediu relaxat in care se desfasoara cursul;
• acces la reteaua wireless a Schultz Consulting pe tot parcursul trainingului;
• acces la site-uri si alte surse de informare cu privire la finantari nerambursabile accesibile participantilor in functie de profilul organizatiei pe care o reprezinta;
• exemple concrete de proiecte finantate din fonduri nerambursabile (exemple de buna practica);
• materiale de curs de cea mai buna calitate;
• posibilitatea dezvoltarii unor parteneriate ulterioare (un procent de peste 75% dintre participantii la acest curs au pastrat nu numai legatura ci au si identificat posibilitati de colaborare intre organizatiile, companiile pe care le reprezentau, concretizandu-le);
• posibilitatea deducerii valorii cursului din impozitul pe profit/venit al companiei (in cazul in care factura este emisa pentru o companie).
• in urma absolvirii acestui curs, participantii vor primi un Certificat de Manager de Proiect recunoscut de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei si Autoritatea Nationala pentru Calificari (fostul CNFPA). Certificatul recunoaste competentele necesare practicarii meseriei de manager de proiect - cod COR 242101.
• alaturi de certificatul ANC, fiecare participant va primi si un certificat Europass in limba engleza. Acesta furnizeaza informatii despre: competentele dobandite de titularul certificatului de formare profesionala; categoriile de ocupatii accesibile titularului de certificat; institutiile emitente si de acreditare; nivelul certificatului; modalitatile de obtinere; conditiile de admitere si caile de acces la urmatorul nivel de educatie, centrele nationale de referinta si inlesneste recunoasterea certificatului de absolvire in spatial european.


Data limita de inscriere: 1 aprilie 2014

Persoana de contact pentru detalii legate de inscriere si alte detalii administrative:
Alina Mihalache
Tel: 0728 16 33 03, alina.mihalache@schultz.ro


Schultz Consulting
Adresa: str. Ronda, nr. 8bis, sector 2, Bucuresti
Telefon: click pentru a vedea numarul de telefon
Website: www.schultz.ro


contacteaza prin email
Contacteza firma de cursuri prin email

Nume si Prenume
Email
Telefon
Mesaj
Cod securitate

Doresc sa ma inscriu la acest curs
( firma de cursuri trebuie sa confirme inscrierea )

Gaseste cursuriIti place site-ul www.vreaucurs.ro?
Spune si altora despre el!